Reach for Change til Norge

Høsten 2014 lanseres Reach for Change i Norge. – Vi er godt i gang med lanseringsplanene sier Ronnie Schmidt, kommunikasjonssjef for Nord Europa.

Reach for Change har i våres hatt et voldsomt tempo da de allerede har etablert seg i Estland, Litauen, Latvia, Bugaria og Danmark og planlegger felles lansering Norge sammen med de øvrige landene. Hovedsamarbeidspartner i samtlige land er MTG.

Våre programmer
Vårt program består av fem deler: Advocacy, Utvelgelsesprosesser, Inkubator, Lab og Evaluering (Social Impact Rapportering). Vi kombinerer vi non-profit sektorens visjonære tilnærming av virksomheten profesjonalitet og det offentliges samfunnsansvar, sier Ronnie.

Reach for Change investerer i enkeltpersoner som har unike ideer som gjør livet bedre for barn.  Den sosiale entreprenøren som velges er gjerne i oppstartsfasen og blir invitert til å delta i vår Inkubator – et femårig program for støtte, eller Lab Programmet, et ett-årig program. Vi gir både økonomisk støtte, faglig støtte fra våre samarbeidspartnere i næringslivet og tilgang til et omfattende internasjonalt nettverk sier Ronnie.

En årlig kampanje er starten på vår utvelgelsesprosess. «Call to Action «-kampanjen er også en måte å øke offentlig bevissthet og synliggjøre sosialt entreprenørskap som en vei til å gjøre en realitet av FNs barnekonvensjon. Vårt program vil også bidra til kapasitetsutvikling og støtte i strategisk arbeid med samfunnsansvar av våre samarbeidspartnere i næringslivet.

Litt om Reach for Change
Reach for Change har en visjon om å skape en global bevegelse med smarte, modige, lidenskapelige endringsagenter for å bygge en bedre verden for barn.

Reach for Change er en uavhengig non-profit stiftelse, grunnlagt i Sverige 2010 av Kinnevik Investment Company og er en co-creation med Stenbecks Foundation, BillerudKorsnäs, Tele2, MTG, Metro, CDON Group og Millicom. Stiftelsen bygger på den gründerånden partnerbedriftene drives av. De søker gode sosiale entreprenører, NGO: s og/eller selskaper, som aktivt vil forbedre barns liv.

De investerer med tilskudd og strategisk støtte, og ber om gode sosiale ringvirkninger for barn som avkastning. Reach for Change vil i løpet av 2014 ha virksomhet i 15 land, med en utvidelse i Nord-Europa.

Les mer: http://reachforchange.org/sweden/