Her er de nominerte 2017!

Årets Sosiale Entreprenør er en hederspris til en sosial entreprenør som har et spesielt stort potensial for å løse sosiale utfordringer. I 2017 har prisen et internasjonalt fokus og juryen har lagt vekt på vekt på både innovasjon, ”dobbel bunnlinje” og internasjonalt vekstpotensial.

I år er det disse fem selskapene som skal kjempe om seieren:
Dråpen i havet
Choose
Braive
Nyby AS
Motitech AS

– Årets nominerte har gode løsninger, solide forretningsmodeller og bruker plattformer som gjør at de kan nå mange mennesker raskt, sier Ferd-eier og juryleder Johan H. Andresen.

Imponert over søkerne 
Hele 57 søkere hadde meldt seg på konkurransen innen fristen utløp 1. september 2017, og ifølge Andresen var det mange gode søknader. Årets jury har bestått av Andresen, fjorårets vinner Anne Stine Hole fra Generasjonsmøtet M og to internasjonale jurymedlemmer Markus Hipp i BMW-Stiftelsen og sosial investor Hedda Pahlson-Møller.

– Årets konkurranse har et internasjonalt fokus og alle søkerne måtte levere søknadene på engelsk. Vi var usikre på om det ville få konsekvenser for hvor mange som søkte, men er imponert over både omfanget og kvaliteten, sier Andresen.

Vekstpotensial
Andresen ser at stadig flere selskaper leverer resultater på trippel bunnlinje og bruker teknologi i sine løsninger.

– Sosiale entreprenører som baseres sin virksomhet på teknologiske plattformer kan lettere skalere til nye markeder, sier Andresen.

Jurylederen peker på at flere av de innsendte bidragene, som ikke ble nominert til prisen i år, har et stort potensial:

– Vi ser stadig flere modne selskaper blant søkerne. Mange av disse selskapene kommer til å få det til, på en eller annen måte, sier Andresen.

Vinneren av Årets Sosiale Entreprenør 2017 kunngjøres under EVPA-konferansen 9. november 2017.

– Løsningen må være ny innovativ og må ha en forretningsmodell som kan spres til andre Europeiske markeder, sier Andresen.

De nominerte til prisen mottar 50.000 kroner hver, mens vinneren av Årets Sosiale Entreprenør 2017 får en halv million kroner.

Tidligere vinnere:
2016: Generasjonsmøtet M
2015: Gammel Nok
2014: Monsterbedriften
2013: Epleslang
2012: Lyk-z & døtre
2011: Noen
2010: Forandringsfabrikken

Følg oss på Twitter #sosent