Gode tider for nye ideer

– Aldri før har timingen vært bedre for modige og smarte mennesker, som ønsker å finne nye, smarte og gode løsninger, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge.

Hun åpnet sitt innlegg under dagens SosEnt-konferanse med å juble:

– Endelig er vi i omstilling! Omstillingsbehovene står i kø, for verken lommeboka eller naturen tåler at vi fortsetter som før. Endelig er vi i omstilling – ikke bare i Norge, men globalt, sier Traaseth.

Ny strategi
Innovasjon Norge står nå midt i en strategiprosess for å se på hvordan selskapet kan finpusse og videreutvikle sine virkemidler, og være mer relevant for de sosiale entreprenørene.

– Samfunnsinnovasjon ligger som DNA i vårt mandat – å skape varige verdier hvor det handler om mer enn økonomisk vekstpotensial alene, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge.

Hun legger til at Innovasjon Norge er i omstilling og må tenke helt nytt om hvordan det produserer varige verdier i Norge.

– Samfunnet har store uløste behov som roper etter gode svar. Her har norske gründere og bedrifter et kjempepotensial. Derfor er denne konferansen viktig, for å synliggjøre alle de modige og smarte folkene som satser både tid og penger på å finne nye svar på store og viktige utfordringer. Mange av morgendagens løsninger vil komme nettopp fra de sosiale entreprenørene, sier Traaseth.

Større ambisjoner
Traaseth påpeker også at sosiale entreprenører deler svært mange av de samme behovene som andre gründere – behov for nettverk, risikokapital, kompetanse og hjelp til å bygge velfungerende forretningsmodeller.

– Dette bidrar vi med. Etablerertilskudd er en sentral ordning som er med på å få unge bedrifter til å fly raskt og tidlig. Det er nødvendig for å vokse på sikt. Gründere som vil løse samfunnsproblemer må også tjene penger for å skape varige effekter. Vi tror mange kan ha enda større ambisjoner, gjerne internasjonale!

Innovasjon Norge lanserer sin nye strategi 18. desember 2015.

TEKST: IRINA LEE