Høster suksess etter Ferd-kåring

– Prisen betydde utrolig mye for oss, fordi vi kunne skape enda flere arbeidsplasser til mennesker med funksjonshemning som får plukke epler og sette etiketter på flaskene våre. Våre medarbeidere er en veldig viktig del i Epleslang hvor vi ønsker å se og jobbe med ressurser, sier Anne Dubrau i Epleslang (til høyre på bildet).

– Videre har vi fått til et godt samarbeid med Aktivium i Rælingen som vår første franchise-taker i Epleslang Romerike. Vi har fått etterspørsel også utenfor Norge og produksjonen er tredoblet, sier Eva Hugenschmidt (til venstre på bildet).

Dubrau, Hugenschmidt og syv andre gründere startet selskapet i mai 2012, hvor et aktivt styre jobber på spreng for å skape forandring i ressurstenkning.

De har dyrket fram et bærekraftig konsept, der de bruker epler som ellers ville råtnet. Med dette skaper gründerne arbeidsplasser til mennesker med funksjonshemning som har lyst å jobbe ute, i et team og tett med gründerne. Saften presses i eplepressen på en lokal gård i byen, Abildsø gård.

I år satt de i juryen som skulle kåre Årets sosiale entreprenør 2014. Begge mener at det var mange gode ideer og at alle selskapene var sterke på veldig mye. Men en av de nominerte skilte seg litt ekstra ut.

– Monsterbedriften er veldig inspirerende. Personene står sterkt for det som er sosialt entreprenørskap og kan vise gode sosiale resultater over flere år, sier Anne Dubrau.

De to gründerne i Epleslang la også vekt på måten selskapet utviklet seg på.

– Hos Epleslang vet vi jo at det tar tid å utvikle ideen og vise at noe kan være økonomisk bærekraftig. Monsterbedriften har vokst og vist at den kan skaleres, sier Dubrau.