Disse 20 selskapene er nominert til Årets Sosiale Entreprenør

Hedersprisen Årets Sosiale Entreprenør tildeles selskaper med innovative og gode løsninger på sosiale utfordringer. Årets pris deles ut på SosEntKonferansen på Vulkan Arena i Oslo 27. november 2019. 

– Denne prisen betyr noe ekstra spesielt i år. På de ti årene vi har delt ut prisen har det aldri vært et så bredt felt av nominerte med løsninger som allerede gjør en forskjell. Det er veldig gledelig å se stadig flere modne selskaper og konsepter, sier Johan H. Andresen, juryformann, eier og styreleder i Ferd. 

Kan vinne en halv million kroner

De siste årene har interessen rundt sosialt entreprenørskap vokst både i Norge og internasjonalt. Med både flere sosiale entreprenører, investorer og andre støttespillere på banen, er feltet for tiden i stor utvikling. Prisentildeles en sosial entreprenør som har et særskilt stort potensiale til å løse sosiale utfordringer i samfunnet.

Juryen vurderer kandidatene etter deres evne til å skape varige sosiale verdier. Her spiller kriterier som innovasjon, skalerbarhet og sosiale og økonomiske resultater en viktig rolle. Blant de 20 kandidatene som er nominert til prisen, vil tre finalister motta 50.000 kroner hver og vinneren får en halv million kroner.  

Jury med bred erfaring

I likhet med fjoråret er juryen utelukkende satt sammen av folk fra organisasjoner som bidrar til at sosiale entreprenører lykkes. Årets jury består av representanter fra SoCentral, Ashoka, Reach for Change, Tøyen Unlimited, Innovasjon Norge, Kronprinsparets Fond og Ferd Sosiale Entreprenører. Juryleder Johan H. Andresen mener prisen er en viktig markering. 

– For oss som arbeider med å dyrke frem sosialt entreprenørskap er denne prisen en anledning til å stoppe opp, heve blikket og se sektoren fra et fugleperspektiv – og vi liker det vi ser. Utviklingen viser hvor raskt dette feltet vokser og derfor hvor viktig det er å få på plass gode økosystemer for å støtte disse viktige kreftene, sier han.

De nominerte til Årets Sosiale Entreprenør 2019 er: